تولید محتوای آموزشی پزشکی واقعیت مجازی (Virtual Reality) در دانشگاه علوم پزشکی گناباد

انتشار محتوا: ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۱۲:۰۰ قبل از ظهر

به گزارش وب‌دا، مسئول مرکز آموزش مجازی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: در این طرح که به همت مرکز آموزش مجازی دانشگاه علوم پزشکی گناباد و با همکاری واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان آموزشی درمانی 22 بهمن گناباد، اجرا گردید،


با استفاده از تجهیزات ویژه فناوری واقعیت مجازی (Virtual Reality)، 3 فیلم آموزشی « واقعیت مجازی » با عناوین « نحوه صحیح شستشوی دست »، « نحوه صحیح استفاده از مواد ضد عفونی کننده » و « شبیه ساز CT Scan » به زبان فارسی و 3 فیلم آموزشی با عناوین « How to Handwash? »، « How to Handrub? » و « CT Simulation » به زبان انگلیسی تولید شد که در مرحله ی اول، 3 عنوان فیلم انگلیسی در قالب یک DVD آموزشی گردآوری و به صورت همزمان بر روی وبسایت های دارای قابلیت پخش تصاویر واقعیت مجازی (Virtual Reality)، بارگذاری گردید.

دکتر سید فرزین میرچراغی در این خصوص گفت: فناوری « واقعیت مجازی »، یک فناوری نوظهور است که در دهه های اخیر توسعه یافته است و امروزه در عرصه های مختلف آموزشی، طراحی، سرگرمی و ...، به سرعت در حال فراگیر شدن است. در این فناوری، با استفاده از دوربین های مخصوص، نرم افزارهای ویژه و تجهیزات مرتبط، تصاویر با کیفیت بالا و 360 درجه تهیه شده و تصاویر حاصل، با استفاده از عینک های مخصوص واقعیت مجازی، توسط بیننده، مشاهده می گردد. با توجه به طراحی ویژه ی 360 درجه و سه بعدی این تصاویر و صداهای همراه، بیننده خود را در فضای جدیدی احساس می نماید و برای دقایقی از محیط پیرامونی خود فاصله گرفته و خود را در دنیای « واقعیت مجازی » می پندارد. بدین ترتیب، علی رغم حضور فیزیکی فرد در محیط حقیقی، وی برای لحظاتی، حضور در محیطی متفاوت را تجربه خواهد نمود. برای مثال فردی که در منزل خود نشسته است، با استفاده از فیلم ها و فضاهای موجود در فناوری « واقعیت مجازی »، برای دقایقی خود را در محیط متفاوتی احساس خواهد نمود که بسته به فیلم و محتوای نامبرده، این مکان مجازی می‌تواند آزمایشگاه، کارگاه های بالینی، اتاق عمل، اتاق سی تی اسکن و ... باشد. به این ترتیب، می توان علی رغم حضور فرد در محیطی متفاوت، حس حضور در محیط مدنظر را با استفاده از فناوری « واقعیت مجازی »، به وی انتقال داد.

معاون آموزشی ـ پژوهشی بیمارستان آموزشی درمانی 22 بهمن گناباد افزود: با توجه به تجربه بسیار موفق دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حوزه آموزش مجازی، به همت مرکز آموزش مجازی دانشگاه و واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان 22 بهمن، 2 فیلم در زمینه شستشوی دست و استفاده از ضدعفونی کننده‌ها جهت استفاده دانشجویان، کارکنان، پزشکان و پیراپزشکان و یک فیلم در زمینه « شبیه سازی CT Scan » جهت استفاده ی بیماران مبتلا به « کلاستروفوبیا : ترس از محیط های بسته »، با استفاده از فناوری واقیت مجازی، تولید گردید. بدین ترتیب، فرد استفاده کننده از واقعیت مجازی، فقط با در اختیار داشتن یک گوشی تلفن همراه دارای ژیروسکوپ، و یک عینک واقعیت مجازی، با قیمتی مناسب (کمتر از 60 هزار تومان)، می‌تواند از فیلم های آموزشی و شبیه سازی شده دارای فناوری مذکور استفاده نماید.

دکتر میرچراغی، استفاده از فناوری واقعیت مجازی را به عنوان یک فرصت طلایی برای ارتقا آموزش، پژوهش و درمان دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشکی گناباد علی رغم وجود محرومیت ها و محدودیت های فراوان، رشد قابل توجهی در حیطه ی آموزش و بالاخص آموزش مجازی داشته و تلاش خواهد نمود تا با استفاده از فناوری « واقعیت مجازی »، حرکت به سمت دانشگاه نسل 3 را با شتاب بیشتری پیگیری نماید و در این خصوص، برنامه های متعددی درزمینه استفاده از فناوری « واقعیت مجازی » در حیطه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و درمانی تدارک دیده است. بالاخص که دانشگاه های بسیار معدودی در سراسر جهان، وارد این حوزه شده‌اند که البته نتایج آموزشی، پژوهشی و درمانی حاصله، با توجه به ارزانی و کم خطر بودن این فناوری، بسیار چشمگیر و قابل توجه بوده است.
 معاون آموزشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در پایان از حمایت‌های موثر معنوی و مالی ریاست محترم دانشگاه، معاون محترم آموزشی دانشگاه و رئیس محترم بیمارستان آموزشی درمانی 22 بهمن گناباد در جهت اجرای این پروژه، قدردانی کرد و آن را مصداق بارز اجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در عرصه‌های « نوآوری و شکوفایی »، « محرومیت زدایی »، « خودباوری »، « مدیریت جهادی » و بالاخص « اقتصاد مقاومتی » در سال « اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل » دانست.
 

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس